28 January 2011

Homemade bread: recipe no.2

Here it comes another recipe of homemade bread. Again, I used the flour mix from LIDL, in this case the Rustikales Vollkornbrot, which is a little bit darker that the one used in this other recipe.
Today I added walnuts and Goji berries, which add a very nice sweet taste.



The process is exactly the same as recipe no.1:
1.- Mixed all ingredients (500gr flour, 350 ml warm water, 10 gr fresh yeast, 20-30 gr walnuts and 20 gr berries)
2.- Knead during 8 minutes, aprox.
3.- Leave it rest for one hour (in the same bowl)
4.- Form the bread and leave it rest for another hour
5.- Pre-heat the oven at 200 degrees
6.- Bake during 50 minutes (that will depend on your oven. 50 minutes are enough with mine)


... and enjoy!

Aquí os dejo otra receta de pan casero. De nuevo he usado una pre-mezcla de LIDL, esta vez la Rustikales Vollkornbrot, que es un poco más oscura que la que usé en esta otra receta.
Hoy he cambiado los tropezones y he añadido nueces y bayas de Goji, que le dan un ligero gusto dulce muy rico.

El proceso es exactamente el mismo que en la receta no.1:
1.- Mezclar todos los ingredientes (500 gr. de mezcla, 350 ml. de agua templada, 10 gr. de levadura fresca, 20-30 gr. de nueces y 20 gr. de bayas)
2.- Amasar durante unos 8 minutos
3.- Dejar reposar una hora (en el mismo bol)
4.- Dar forma al pan y dejar levar otra hora más
5.- Precalentar el horno a 200 grados
6.- Hornear durante 50 minutos (el tiempo depende mucho del horno. En el mío con 50 minutos es suficiente)

...y a disfrutar!

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